Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skänk en julklapp och förgyll julen för någon

Min önskelista består huvudsakligen av samma tre saker i december som varje år.Jag önskar att alla dygn vore dubbelt så långa under årets sista månad. Det är så mycket jag vill göra som jag aldrig hinner med. Tyvärr har den önskan hittills aldrig blivit uppfylld.

Jag önskar också innerligt att alla barn ska få uppleva en jul utan berusade föräldrar och/eller släktingar. En vit jul helt enkelt.

Och så önskar jag att alla barn och att alla ensamma vuxna får något extra lite gott på julbordet att äta och en julklapp att öppna. En liten klapp som bara med sin existens visar att någon tänker på dig, som ett tecken på att även om livet i övrigt suger så finns det hopp om att det vänder en dag och att det blir bättre.

Och säga vad man vill, men i LT:s utgivningsområde finns det många goda hjärtan. Mängder av medmänniskor som på olika vis kämpar för att andra i vår närhet ska få en bättre jul. På LT jublar vi mycket dagar som dessa. Varje bidrag till en julkasse och varenda inlämnad LT-klapp får oss att vilja dansa på borden och slå volter.

Nu är vi inne på slutspurten. Men först ska den stora insamlingsdagen äga rum, vi ses väl i Telgehuset i morgon lördag? Jag och kollegorna är där och samlar in LT-klappar mellan 10–14. Kom gärna förbi och gör julen lite ljusare för några fler.

Lillan Hedlund är nyhetschef på LT och önskar sig också lite snö på marken till jul. Inte så mycket att man måste skotta livet ur sig.

Men lite vitt puder på marken skulle sitta fint.