Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadorna stör Assyriskas uppladdning

Inte en. Inte två. Inte tre.Utan hela sex fotledsskador stör Assyriskas uppladdning inför superettan.– Det här är det värsta jag varit med om, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

Annons

Fem spelare cyklar.

En är inne i gymmet.

En sjunde haltar runt med lindad vrist.

Assyriskas skadelista är lång för tillfället. Och det har tvingat klubben att ställa in de närmaste träningsmatcherna. Först i påskhelgen spelar laget igen.

Sex spelare har en gemensam nämnare: fotledsskador.

– Det här har jag aldrig varit med om. Det är det värsta. Förkylningsperioder kan det bli, men så här många stukade fötter, säger Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim.

Hur påverkar det här förberedelserna inför säsongen?

– Det handlar inte bara om premiärmatchen. Vi kommer att ligga efter. Så är det ju. De som varit med hela tiden är stabila, men det är för få. Vi får se till både kortsiktiga och långsiktiga lösningar nu.

Värst är det med lånet från Djurgården, Soo Yong Yoon. En andra magnetkameraundersökning visade att skadan som mittfältaren ådrog sig på sin allra första Assyriska-träning i själva verket är ett halvt avslitet ledband.

Det gör att mittfältaren, som är tänkt att starta bredvid Fredrik Holster, kan missa ytterligare en till två månader.

– Det kan ta två månader till, enligt Djurgårdens läkare. Nu ska vi höra vad Yoons läkare säger, berättar Tor-Arne Fredheim.

Därutöver har Daniel Sliper drabbats av någon form av skada i ljumsken. Exakt vad hoppas klubben kunna ta reda på med hjälp av en magnetkameraundersökning. Men Sliper hade just ljumskproblem under förra säsongen med Sundsvall.

– Det är oroväckande innan vi vet vad det är, säger Fredheim, och fortsätter:

– Just nu är vi i ett väldigt prekärt läge. Det gäller att vi blir friska.