Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadade – men tjejerna är ändå med U16-landslaget

Två skadades och en blev sjuk – till slut blev det bara en 15-årig SBBK-tjej kvar på landslagslägret i Täljehallen i veckan.

Men två av de skadade landslagstjejerna, Nora Bouchta och Patricia Elias var i alla fall och hälsade på lägret. Frida Olsson blev däremot sjuk och åkte hem. Den enda som är med och kör som vanligt är ursprungliga reserven Sabina Radonkja.

– Jag kom in i stället för Patricia. Jag har varit med som ordinarie innan. Men sedan att jag blev reserv är för att de vill prova andra spelare, förklarar Radonja.

Lägret i Täljehallen är ett förberedande läger inför den stora ungdomslandslagsturneringen Baltic Sea Basketball Cup i Tallinn som avgörs strax efter nyår.

– Det blir de första matcherna som vi spelar som U16-landslag. Nu går vi in U16-säsongen som slutar med U16-EM i Italien i augusti, säger Åke Bärlin, head coach.

Vad kan du säga om SBBK-tjejerna?

– Dom har haft lite otur, med det här lägret. Men jag har sett dom förut, dom spelar ju i ett av dom bästa 00-lagen så dom är ju duktiga.

Men just nu är alltså två av dem skadade.

– Jag har problem med min fot. Man vet inte riktigt vad det är. Det har bara kommit, det är förmodligen en överbelastning. Det kommer och går. Ibland gör det jätteont och ibland känns det inte alls, säger Nora Bouchta.

Patrica Elias har också en överbelastningsskada.

– Jag har överbelastning på mina knän. Vi har tränat många intensiva träningspass utan att vila tillräckligt mycket. Vi har träffat sjukgymnaster och vi har fått rehabövningar.

Det är två vingar och en pointguard i SBBK vi möter. Jag spelar vinge. 2-3:a. Ibland hjälper jag till med att ta upp bollen om Patricia som är point guard får press, då finns jag där och kan ta upp den med henne. Och sedan är jag skytt och attackspelare. Springer väldigt mycket, säger Sabina.

– Jag har samma position som Sabina i landslaget, så vi gör nästan samma saker. Men i mitt egna lag brukar jag spela lite allt möjligt, säger Nora.

– Jag spelar point guard och där hanterar man bollen väldigt mycket. Man dribblar upp bollen och sedan får man liksom spela fram till dom andra. Sedan skjuter jag mycket och attackerar också, säger Patricia.

Landslagslägret avslutas i dag.