Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad katt dumpad på katthemmet

Den här svårt vanvårdade katten kom till katthemmet i Södertälje i lördags men borde ha körts till Stockholm.
– Det är tveksamt om vi hunnit göra detta, säger Martin Bergholm, stationsbefäl hos polisen.

Annons

Det var i lördags som den svårt vanskötta katten – med svåra skador från halsbandet – togs om hand av en polispatrull i Södertälje och kördes till Södertälje katthem i Moraberg.

– Den var så illa däran att vi fick ta in den till Södra djursjukhuset dagen efter. Nu får den vila ut här på katthemmet, berättar Astrid Åkesson, ordförande för Södertälje katthem.

Hon är kritisk mot att polisen körde katten, som nu fått namnet ”Översten”, till Södertälje katthem eftersom hemmet nu tvingades betala veterinärkostnaderna.

– Södertäljepolisen har inget avtal med oss. Däremot med flera katthem i Stockholm. Så de borde kört dit den i stället, menar hon.

Martin Bergholm var stationsbefäl när ”Översten” omhändertogs.

– Det var en väldigt rörig kväll så vi hann aldrig kolla upp det här med avtalen, men det stämmer att det finns avtal med Stockholm. Men med tanke på allt som hände är det tveksamt om vi kunde skickat en patrull till Stockholm med en katt. Så alternativet hade kanske varit att inte göra något alls. Och då är det väl bättre att katten fick hjälp, säger Martin Bergholm.

”Översten” blir nu kvar på katthemmet en tid innan han ”bjuds ut ” till någon ny ägare.

– Han får stanna tills han ätit upp sig och blivit frisk, säger Astrid Åkesson.