Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska Riku rädda SSK?

Han gick före förre SSK-målvakten Jhonas Enroth i NHL-draften.
Men medan Enroth är kvar i USA och kämpar om en plats i NHL så är Riku Helenius i SSK.

För andra säsongen i rad värvar SSK en stor, ung målvakt lagom till slutspurten. I fjol var det Henrik Karlsson från Malmö, Karlsson som bidrog stort till att hålla kvar SSK i elitserien och sedan gick till Färjestad.

– Men jag har inte fått några löften om att få spela här, tvärtom, jag kämpar om en plats i laget precis som vem som helst. Kanske vill min klubb Tampa Bay se hur jag klarar av detta. För det här är inte ett steg bakåt, elitserien är bra, säger Riku.

Med tanke på att du valdes före Jhonas Enroth så inser du att folk här kanske jämför dig med honom?

– Jodå, det kan jag tänka mig. Det lustiga är att jag känner Jhonas rätt väl, vi har spelat mot varandra i juniorlandslaget och i AHL. När jag fick reda på att jag kanske skulle hamna här tog jag kontakt med honom för att höra hur det var här. Han verkade nöjd med Södertälje, så det ska nog funka för mig med. Sedan är det kul att laget verkar ha tagit fart i och med juluppehållet. Nu handlar det bara om att vara ett proffs, ta hand om kroppen och försöka hjälpa SSK.

Tror du att du står i mål redan mot Djurgården?

– Jag vet faktiskt inte. Men på sätt och vis skulle det vara skönt att först få bättre koll på killarna och spelsystemet.

Läs en längre intervju med SSK:s nya målvakt i dagens pappers-LT.