Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhusets hopp ligger hos kommunen

Om trycket på sjukhuset fortsätter öka kan patienter komma att få ligga i korridoren. Nu hänger det på kommunen menar chefläkare Michael Gårdebäck.

Som LT skrivit tidigare blev patienttrycket högre än väntat på Södertälje sjukhus över helgerna. Sjukhuset bekräftar att Södertälje har det högsta trycket i länet och extra personal tagits in. På tisdagseftermiddagen hölls möte med nya socialdirektören på Södertälje kommun. 

– Vi bad henne att sätta in extra vårdplaneringstillfällen på torsdag och fredag. Vi har ganska många patienter som är utskrivningsklara men som inte kan komma hem utan hjälp av kommunen. De mötena äger bara rum på kontorstid så det blir glest över helgerna och det stoppar utflödet från sjukhuset, säger Michael Gårdebäck, chefläkare på Södertälje sjukhus.

Michael Gårdebäck hoppas på att kommunen ska kunna ta sju eller åtta nya tider med sju eller åtta patienter. Han är inte orolig för patientsäkerheten på kort sikt men menar att om trycket fortsätter öka så kommer det få konsekvenser.

– Om det håller i sig blir det fråga om att lägga patienter i korridoren, säger Michael Gårdebäck.