Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset rustas för 1,2 miljarder

Södertälje sjukhus får sin miljardinvestering, som tryggar existensen av ett framtida modernt 24-timmarsöppet akutsjukhus i Södertälje.

Det förslaget kommer att presenteras av landstingsdirektören Toivo Heinsoo på måndag och har fullt politiskt stöd av landstingets majoritet.

Detta är mycket goda nyheter för sjukvården i Södertälje. Turerna kring sjukhusets del av kakan, när landstinget gör rekordstora investeringar i länets sjukhus, har varit många.

LT har tidigare avslöjat ett starkt tjänstemannamotstånd mot att alls göra denna för sjukhuset helt avgörande framtidsinvestering.

Men på måndag lägger Toivo Heinsoo fram ett förslag där sjukhuset nybyggs och rustas för 1,2 miljarder, en liten nedprutning från 1,3 miljarder sedan förra versionen.

Landstingets majoritetsledare, finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M), bekräftar för LT att det här förslaget blir politikernas slutgiltiga beslut i kommunfullmäktige 12–13 juni.

– Det stämmer. Jag är väldigt glad över att vi nått fram till denna lösning för Södertälje. Södertälje sjukhus och Södersjukhuset är de två första sjukhusen som vi inom majoriteten har beslutat ska få sina investeringar, säger Torbjörn Rosdahl.

Sjukhusets vd Mikael Runsiö är mycket nöjd med 1,2-miljarderslösningen.

– Vi får se hur vi ska få till det. Men det här är goda nyheter för sjukhuset!