Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset övar brandsläckning med laser: "Tar utbildningen till personalen – istället för tvärtom"

Brandutbildningen som hittills varit mest teoretisk, har Södertälje sjukhus nu gjort snäppet vassare.

Fysiska släckövningar har varit svåra att få till, då personalen har svårt att komma ifrån sin arbetsplats. Nu försöker man lösa det med en laserdriven övningsutrustning, framkommer i ett pressmeddelande från SLL.

Utrustningen består av en portabel skärm som visar digitala lågor och en laserdriven brandsläckare som är autentisk med en vanlig brandsläckare.

Södertälje sjukhus är därmed ett av Sveriges första sjukhus med den här sortens verklighetstrogna övningsutrustning.

- Med den här utrustningen kan vår personal öva på att släcka den lilla branden och även på hur patienter ska flyttas till säkra zoner om något händer. Med BullsEye tar vi utbildningen till personalen istället för tvärtom, berättar Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus.

Avdelning 15 har nu genomfört sin övning, men all sjukhusets personal kommer erbjudas möjlighet. Förutom praktisk övning lär personalen känna sitt brandskydd och sin utrymningsstrategi på arbetsplatsen.