Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuk bebis fick vänta en timme på ambulans

En akut sjuk nyfödd pojke behövde snabb transport från Södertälje sjukhus till Huddinge för intensivvård. Det tog en timme att få fram rätt ambulans och sjukhuset slår nu larm.

Pojken hade svårt med andningen, feber och en tilltagande infektion och en ambulans med transportkuvös beställdes. Ambulansen tillkallades vid 23.50 och anlände 40 minuter senare.

Ambulanspersonalen ger då besked att de inte kan, av oklar anledning, köra transportkuvösen och avviker från platsen, men tillkallar en ambulans specialutrustad för intensivvård i stället.

Men denna nya transport fungerar inte heller eftersom den inte är anpassad till transportkuvösen och den måste därför bytas ut.

Transporten till Huddinge försenas med totalt en timme. Detta framgår i en avvikelserapport som upprättades på sjukhuset.

Enligt avtalet med ambulansbolaget ska ambulanser klara kuvöstransporter. Det framgår också i rapporten.