Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöqvist satsar mot EM

Han har flyttat till Norge. Men målet är ändå att komma ännu längre, ända till EM i Barcelona i sommar. Enhörnas Erik Sjöqvist får ett bra test på form och kapacitet då terräng-SM går i Borås.

– Erik är tillsammans med en norska som har ett bra jobb på friidrottsförbundet i Norge, så då fick han flytta. Han sprang ett lopp i Göteborg i helgen, ett terränglopp över sex kilometer där han fick stryk av Mustafa Mohamed med 17 sekunder, berättar Enhörnaledaren Hasse Nilsson.

Till terräng-SM i helgen satsar Erik på den långa distansen, tolv kilometer. Ett naturligt val då målet är att springa 10 000 meter på EM i Barcelona. Förutom hoppet om en individuell medalj är meningen att Enhörna ska ta hem något med laget också.

Förutom Erik springer Lasse Johansson, Kristian Algers och Linus Nilsson för Enhörna.

– Det är ett bra lag, men Hälle, Hässelby och Spårvägen har också bra lag. Springer vi bra borde vi vinna, springer vi dåligt kan vi bli utan medalj, säger Hasse Nilsson.