Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: Nytt drama, nytt rekord – njut av det här, Södertälje

Fem raka SM-finaler. Det har aldrig gjorts i basketligan. Det här är en historisk säsong. Njut medan tid är. Den här gyllene eran varar inte för evigt.

Täljehallen var på fötter. Ett spel – med allt på spel. Sådana sekunder där idrott får omvärlden att försvinna. Där allt stannar upp.

Utom Skyler Bowlin då. Han står aldrig stilla.

Pointguarden hastade ut mot Jakob Sigurdarson för att störa den ofrånkomliga trean. Vände sig om och väntade sig förskräckt att det skeva skottet skulle gå i via plankan. Men det blev bara en metallträff – sedan kom alla känslor samtidigt.

Bowlin studsade runt, kramade coacher, spelare och dansade i ringen av lagkamrater. En dos glädje – och säkert också en dos lättnad över den poäng han lämnade på straffkastlinjen med tolv sekunder kvar.

Mest lättnad, om jag ska gissa. För vilket drama Kings gick vinnande ur.

Det märkliga är att Kings spelade rätt bra basket. Defensiven gjorde sitt, returtagningen – en akilleshäl – vann laget och i anfall kom laget till öppna skott.

Som man missade. Igen – och igen. Träningsskott, som Bowlin beskrev dem.

En öppen trea för Toni Bizaca, exempelvis. Bättre läge är svårt att få.

Dino Pita var länge den enda som satte skotten. I fjärde – när det gällde som mest – klev ändå Bowlin och Toni Bizaca fram.

Ingen slump.

Och Kings satte ett nytt rekord i går. Fem raka SM-finaler. Det har aldrig gjorts i basketligan. Och det här är ju en historisk säsong. 90 procent segrar i serien, avancemang i Europa – och nu läge för fyra guld i rad.

Njut medan tid är. Den här gyllene eran varar inte för evigt.

Men en slump är den inte. Som ingenting med Vedran Bosnic. Allt bottnar i hängivenhet och arbete. I många träningstimmar. I kartläggning.

”Innan jag kom hit sa alla att coacherna levde och andades basket. Att man var i hallen fem, sex timmar per dag. Jag trodde inte på så värst mycket av det där. Men sättet vi var förberedda, och steget före dem, avgjorde det här”, sade Bowlin om semifinalserien.

Som sagt: att Kings är i final är ingen slump, däremot ett väl utfört hantverk.

Till sist: domarskandalen. Trion med piporna hade kunnat råna Kings på segern – om Sigurdarsons sista trea gått i. Av någon oförklarlig anledning blev en solklar tvåa en trea. Så får det bara inte gå till. Det var inte ett väl utfört hantverk.