Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: Kjellbom ger Kings anledning att fundera

Kjellbom är på samma gång Norrköpings styrka – och svaghet. Kan Kings få en så bärande spelare i foulproblem eller ur mental balans, då är mycket, för att inte säga allt, vunnet.

Skyler Bowlin traskade i väg i kvällsmörkret med en första finalseger – och en lagom öm kropp.

Han hade all anledning att vara nöjd. Bowlin och Davis Lejasmeiers dominerade mot Norrköpings guarder och gjorde åtminstone i första halvlek lite som de ville i pick och rull-spelet. Med 25 poäng och några riktigt tunga treor eldade Bowlin upp gästernas planer på att stjäla i alla fall den här matchen.

Men det han konstaterade på den allt tommare parkeringen var nog annat: ’Hur bra är inte Kjellbom?’.

Alla i hallen såg det.

Vedran Bosnic ursäktade sig nästan när han på presskonferensen hyllade landslagscentern för sjuttioelfte gången den här säsongen.

Ingen fara.

Det var han värd. I den första finalen visade Kjellbom exakt hur bra han är – och vilka problem han kan ge Kings.

Defensivt lyckades Kings begränsa Kjellbom. I halva matchen. Sedan satte han 18 poäng i andra halvlek.

De regerande mästarna vann matchen. Förutom den mot Kjellbom. Med centern på plan var gästerna fem poäng upp.

Problemen uppstod när han satt på bänken. Då gick Kings ifrån med 16.

Extra prekärt blev det när Kjellbom drog på sig en teknisk foul i andra och fick kyla ned sig. Medan Kjellbom kastade runt handdukar utanför sidlinjen gick Kings från 24–24 till 36–27.

Själv ville Joakim Kjellbom se en ännu tuffare, mer fysisk match:

– Vi måste göra dem obekväma. Så att de inte kan springa runt och skjuta som på träning.

Men då måste veterancentern visa mer kyla än i går. Att han tappade fattningen efter tolv minuter, det tjänade Kings på. Var så säkra. Kjellbom är på samma gång Norrköpings styrka – och svaghet. Ja, jag vet hur det där sista låter.

Men kan Kings få en så bärande spelare i foulproblem eller ur mental balans, då är mycket, för att inte säga allt, vunnet.

Samtidigt: Kings vann trots att Dino Pita var sjuk. Trots att laget förlorade returerna. Trots att Toni Bizaca var osynlig i tre perioder.

Det är ett styrkebesked.

Och den stora skillnaden mellan lagen var trepoängsskyttet. Kings satte 11 av 18. Där har Adnan Chuk något att fundera på.