Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: Ett felsteg för mycket – men Kings har levererat

David Lejasmeiers tappade fotfästet. Halkade när Kings skulle gå för sista skottet.Och Kings ramlade ur Europe Cup.

Annons

Det där är inte att lägga skuld på Lejasmeiers. Att han hade bollen i det avgörande anfallet kändes givet. Lejasmeiers – sex assister – var tillsammans med Skyler Bowlin främste kreatör och hade tagit bra beslut med bollen mest hela tiden. Och där och då satt dessutom Bowlin på bänken med fyra foul.

Nej, det där var otur. Vid en utsatt tidpunkt

Lite som när Johnell Smith missade sin signatur-fint i sista anfallet i finalen mot Norrköping 2012 – och studsade bort guldchansen på Gordon Watts fot.

Om det nu är någon tröst. Kings lär känna att segern var inom räckhåll.

För så var det – och det ska de ha en eloge för.

Den enkla vägen hade varit att tappa fokus och börja fundera på ligan när Rosa Radom vände ett tiopoängsunderläge till en ledning på nio i början av tredje perioden.

Så spelar inte Kings.

Bowlin stoppade blödningen med fem egna poäng och ett par assister – och när Chris Czerapowicz blev het skaffade Kings sig ett läge att vinna på slutet.

Att det inte gick vägen är inte poängen: laget kan se tillbaka på en rejäl milstolpe under Vedran Bosnic-eran. Att, på fjärde försöket, ta sig vidare till andra rundan är bara det en stor triumf. Det vässar SBBK:s rykte – och borde göra klubbens attraktionskraft starkare.

Att Kings fick ihop spel-et tidigt på säsongen, att nyförvärven passade in i vad Bosnic ville göra – och att spelare som var kvar i truppen tagit nya kliv, som Mike Joseph till exempel.

Vi har fått se svenska spelare prestera mot högkvalitativt motstånd, landslagsaktuella Czerapowicz och Dino Pita inte minst. Bäst av alla: Toni Bizaca, som i match efter match påmint oss om vilken trollerilåda han har till sitt förfogande.

Något som gör insatsen än mer imponerande är att Kings ändå bara tappat två matcher i ligan.

Sedan såg vi också hur lag på nästa nivå spelar. Som Fraport. Återkommande problem för Kings har varit storlek och returtagning. Sådant som kostar pengar, av det enkla skälet att atletiska människor över två meter är en bristvara.

Hur matchen avgjordes i går är ingen slump. Rosa Radom skyfflade i 15 poäng efter offensiva returer – och den allra viktigaste slet Seid Hajric till sig med 30 sekunder kvar. Liggandes.

Det gav straffkast – och 78–77.

I den här turneringen, inte minst i andra rundan, hade Kings inte råd med många felsteg. Till sist blev det ett för mycket.