Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: En missad möjlighet, Syrianska – ett bättre läge får inte en jumbo

Tillbaka efter sommarsemestern går det inte att undgå att ångesten och frustrationen på Södertälje fotbollsarena osar division ett. Båda klubbarna är i akut kris – och frågan är, ärligt talat, om de har förmågan att ta sig ur det här?

Assyriska är i ett läge som påminner om rysarhösten 2014 – ja, förutom att laget har vunnit hemma i år.

Fredrik Holster tycker att laget är ett av superettans mest formstarka lag.

Jag gillar Holster, men det där är det lite ”Bagdad-Bob” över.

På Fredrik Samuelssons tre första matcher tog Assyriska sju poäng. Sedan dess har laget tappat fart och bara fått med sig sex poäng på åtta matcher.

Det är inte formstarkt.

Snarare iskallt.

Läs även: "Offensivt är det ett stukat gäng."

För Syrianska är läget än värre. Laget har bara tagit fyra poäng sedan början av juni. Och krisen blir bara djupare allteftersom omgångarna passerar.

På de tolv matcher som återstår lär Syrianska behöva knipa fyra till sex segrar.

Då håller det inte att missa en möjlighet som den i går.

Bättre läge får en jumbo leta efter: en hemmamatch mot en nykomling som fått skyttekungen avstängd och en bärande mittfältare knäskadad.

Vad gjorde Syrianska?

Funderade fotboll i en halvlek. Det egna bolltempot var makligt – och gästernas press försatte Syrianska i tidsnöd. Trelleborg hade å andra sidan tid i överflöd mot ett passivt Syrianska. Ett Syrianska som knappt vann dueller.

Det är där någonstans laget måste börja.

Visst blev det bättre i den andra halvleken, men Trelleborg tycktes också väldigt tillfreds med kryss.

Samtidigt har Klebér Saarenpää ett dilemma. Det är som han säger ett lag med – fullt förståeligt – dåligt självförtroende offensivt.

Läs även: Delad poäng på fotbollsarenan

Det som händer då är att spelare börjar tänka. Och då tar allt för lång tid.

Självförtroendet byggs av segrar. Men för att vinna behövs självförtroende.

Ni ser. Ett moment 22.

Räkna inte med någon frälsare. Yoann Arquin debuterade i går – men att han inte spelat regelbundet sedan i april syntes. Max-löpningarna försvann efter paus. Huvudspelet kan säkert göra nytta – men hinner han i form?

Klebér Saarenpää lär få satsa på att få hela laget att sluta sig, löpa tillsammans och göra det tunga arbetet rätt. Då finns det en chans.

Kanske.