Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: Borås redan nere för räkning

Vilken stjärnsmäll – Borås är redan nere för räkning. Om nu någon tvivlade på favoritskapet inför semifinalserien lämnade Kings seger i den första ronden inget utrymme för tolkning.

Oj. Det här skulle ju bli en matchserie? Men efter den där knocken är Borås – och Pat Ryan – redan nere för räkning.

Som det såg ut på onsdagen kan säsongen ta slut rysligt fort.

Kings såg ut att vara bättre förberedda, redan efter ett par minuter hade Vedran Bosnics lag vid ett par tillfällen gett Borås stora problem att ens ta in bollen i spel.

I första halvlek var det ett förberett lag, mot en hop individer.

Utan Omar Krayem – som han saknades – hade Borås oerhört svårt att skapa öppna skott. Procenten blev därefter. Gästerna fick aldrig till någon penetration att tala om – samtidigt som Kings guarder gång på gång attackerade Borås större spelare. Med framgång.

Skyler Bowlin, Davis Lejasmeiers och Mike Joseph fick långa stunder Christian Maråker att se ut som en staty. Hjälpförsvaret och uteblivna roteringar gav Kings många enkla poäng, även om laget också sänkte en hel del skott.

Borås vann andra halvlek – och krympte ledningen till 18. Det säger allt.

Det här var inte bara en första seger. Det här var en första halvlek som tryckte ned Borås i skosulorna.

Om inte Kings hade ett mentalt övertag tidigare, så har de det nu.

Borås testade en zon i andra halvlek, Kings missade lite skott och efteråt var Pat Ryan nöjd med attityden. Och Adam Darboe sade, mycket riktigt, att det nu handlar om vem som kan göra flest – och rätt – justeringar.

Borås bekymmer?

I just den grenen är Vedran Bosnic mästare.