Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölin: "Bästa laget stan sett på evigheter"

Jag tycker synd om er som missade showen. Så bra var Fraport Skyliners. I tio minuter var det basketkonst.

"Förmodligen bästa laget som spelat här i Södertälje på – jag vet inte hur många år”.

Precis så.

Vedran Bosnic är inte sällan generös med beröm till motståndarlaget. I går var varenda stavelse på sin plats. Och lite till.

Jag tycker synd om er som missade showen. Så bra var Fraport Skyliners.

Nick Spires tyckte att Kings saknade tuffhet, bådei försvar och anfall, tidigt i matchen. Men samtidigt – gästerna bjöd på något helt annat än det som är vardagsmat i Täljehallen.

I tio minuter var det basketkonst.

Exaktheten och hårdheten i passningarna. Osjälviskheten i extrapassningarna. Välplacerade, förödande screener. Starka insidespelare i Johannes Voigtmann och Aaron Doornekamp som backade ned sina spelare under korgen och stoppade i bollen lite som de ville. Startspelare som knappt kunde missa skott. Tja, i första perioden gjorde de faktiskt inte det – och Quantez Robertson var felfri matchen igenom. Shooting guarden skickade bland annat i alla sina fem treor.

Och den defensiva press som Fraport ständigt satte Kings under. Bara under de första sex minuterna hade Kings sex turnovers. När gästerna vred upp aggressiviteten och tajtade till roteringar och byten, då hade Kings svårt att värja sig.

Fraport var kvicka, långa, starka – och effektiva. För mycket att hantera.

Men så är det också ett lag som blandat sig i toppstriden i tyska ligan, som slagit både Bayern München och serieledande Brose Bamberg på hemmaplan den här säsongen. Och som förlorade semifinalen i Eurochallenge i slutminuten förra säsongen.

Och analysen efteråt säger en hel del om nivån Fraport ligger på. Aaron Doornekamp, 25 poäng på 27 minuter, fokuserade på hur laget började slarva – i stället för den inledande upprullningen: ”Jag vet inte om vårt utförande var så bra eller om vi bara satte skott”, sade kanadensaren.

Kings tog ett spelmässigt steg framåt jämfört med mötet i Tyskland, det ska sägas. Och i långa perioder spelade laget jämnt med gästerna. Fraports skottprocent i de tre sista perioderna låg strax under 50 procent. Kings hävdade sig i returtagningen och drog ned de egna misstagen i andra halvan av matchen. Det är något att ta med sig.

En skillnad från i Tyskland: Toni Bizaca var med.

I tre perioder gjorde han inget avtryck. Sedan – så fort Doornekamp satte sig på bänken med foulproblem och Bizaca fick centern Michael Morrison emot sig – tog kroaten över. På två och en halv minut hällde Bizaca i tolv poäng och skapade en liten, liten nerv i matchen.

Men det var illusion.

Doornekamp byttes in, varpå han, vindsnabbe Jordan Theodore och Robertson hällde en ishink över publikens spirande hopp.

Det fanns hela tiden en växel till – om bortalaget behövde den. Men så är Fraport också en av huvudfavoriterna i turneringen.

”Det är imponerande hur de har byggt laget och hur de spelar. Fantastiska skyttar. Fantastiskt insidespel. Väldigt bra passningsspelare. De läser spelet och använder sin fysiska förmåga. Det är laget kan nå final four – och kanske vinna”, summerade Kingscoachen.

Det är bara att hålla med.

Tack för uppvisningen.