Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöfartsverket: Färre broöppningar under augusti

Mälarbron kommer att öppnas två gånger färre, och Slussbron fem gånger färre. Det är Sjöfartsverkets ”strå till stacken” under de sista broreparationsveckorna.

Då Mälarbron och Slussbron fått ta över en hel de biltrafik då Saltsjöbron bytt från en del av innerstadstrafiken till att bli en del av E4/E20 har Sjöfartsverket beslutat att minska broöppningarna på Mälarbron och Slussbron från och med måndag.

–Det är vårt sätt att dra vårt strå till stacken, säger Patrik Skoglund på Sjöfartsverket i Södertälje.

Det handlar om öppningstiderna för fritidsbåtar under vardagar som minskas med två gånger per dygn, och slussningarna (därmed också öppningen av Slussbron) som minskas med fem gånger per dygn.

– Men vi öppnar ju fortfarande för de stora båtarna (nyttofartygen) vid andra tillfällen, och då kan visserligen högmastade fritidsbåtar smita med, om de hör av sig till slussoperatören i förväg, förklarar Patrik Skoglund.

Högsäsongen för fritidsbåtar i Södertälje kanal är över och Sjöfartsverket räknar med att förändringen av broöppningar knappast ska bli några större problem.

Liksom tidigare är Mälarbron garanterat stängd (alltså öppenför biltrafik) mellan kl 06–09 och 15–18 varje dag.

Mälarbron öppnas vardagar (tills vidare): kl 9, 13, 19, 20, 21.