Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista chansen att bli sams om nya hyrorna

Årets hyra för boende hos Telge bostäder är fortfarande inte satt efter fem misslyckade förhandlingstillfällen. Nästa bud, som väntas inom en vecka, är sista chansen för parterna att själva komma överens.

I början av nästa vecka hoppas Telge bostäder ha fått förhandlarnas sista bud för de boendes nya hyra som ska gälla från 1 januari 2016.

– Jag hoppas att vi kan få ett rimligt bud så vi kan höja hyrorna och lägga den här processen bakom oss. Vi vill inte att våra hyresgäster ska behöva betala så mycket retroaktivt, säger Janette Jardefalk, tf vd hos Telge bostäder.

Tror du budet kommer att skilja sig från höstens bud?

– Jag hoppas det. I grannkommunen Botkyrka tecknades en höjning på 1,2 procent. Vi fick bud på 0,02 så jag hoppas det närmar sig Botkyrka.

Som LT skrev i december avbröts förhandlingarna om nya hyran efter fem misslyckade förhandlingstillfällen i höstas. Om Telge bostäder och Hyresgästföreningen säger nej nu går förhandlingarna till Hyresmarknadskommittén.

– Blir det ett utfall från Hyresmarknadskommittén så gäller deras ord, säger Janette Jardefalk.

Läs även: Osams om nya hyrorna - samtal försenas