Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Signalerna finns och har funnits länge"

Assyriskas spelare och ledare får ingen lön. Men på söndag förväntas de ge sitt allt för att Assyriska ska vinna det prestigefyllda derbyt.

En av säsongens viktigaste matcher. Den här gången ur dubbel bemärkelse med tanke på att både Assyriska och Syrianska ligger pyrt till i tabellen.

Men det största problemet just nu hos Assyriska är att spelarna och ledarna i klubben inte får sin lön.

Assyriskas spelare åkte på torsdagen bort från Fotbollsarenan för att träna. Det hade dock ingenting med den ekonomiska situationen att göra, utan handlade om taktiskt spel inför derbyt. AFF valde att träna i Enhörna i stället, för att hålla sig borta från eventuella spioner från Syrianska.

Enligt Assyriskas mittfältsmotor Fredrik Holster är det inga problem att motivera sig för derbyt trots problemen utanför planen.

– Just den biten är det inga problem med. Inte för mig i alla fall. Jag känner väl att jag personligen inte påverkas så mycket av det här. Men vissa påverkas mer än andra. Det är klart man ser det. Konstigt vore det annars, säger Fredrik Holster.

Holster menar att det är bara att gilla läget och att lagets jobb är att prestera på fotbollsplanen i första hand.

Men att den ekonomiska krisen är störande råder det inga tvivel om.

– Det vet väl alla som jobbar, när man bestämmer sig för att skriva ett avtal med någon så gör man ju det av anledning. Man har ju en deal helt enkelt, så därför är det lite tråkigt så klart, säger Holster.

Kom det som en chock när du fick höra att lönen uteblir?

– Nej, det skulle jag inte säga. Signalerna finns och har funnits länge.

Samtidigt räknar han med att pengarna till slut kommer in på kontot.

– Ja, det tror jag. Annars är det väl konkurs, och då blir det inga pengar. Men så långt hoppas jag inte det går, säger Holster som i det senaste derbyt var avstängd och menar att det här nog är det viktigaste derbyt han spelat.

– Det är det nog med tanke på hur tabelläget ser ut och även för att det skulle betyda väldigt mycket för gruppen just nu när det ser ut som det gör utanför fotbollen.

Men att det skulle vara något problem med gruppsammanhållningen ger laget inget intryck av på träningen. Och en som stryker under just det är sportchefen och assisterande tränaren, Joel Riddez.

– Det är en magisk spelartrupp, det har inte varit något gnäll och vi har ställt upp för varandra och för att hjälpa de som har det värst, säger Riddez och fortsätter:

– Men det är klart det är en utmaning för oss alla. Varför ska man säga åt killarna att löpa när det inte får pengar för det? Det är en jävligt jobbig situation, säger Riddez.

Som inte kände till att det skulle bli så här när tidigare i sommar skrev på för Assyriska.

– Nej, den situationen var det inte här då. Det har byggts upp under vägen. Det är en jävla sits att hamna i.

Assyriskas veteran David Durmaz försöker dock se positivt på situationen.

– Det är tungt, men i gruppen har vi en enormt fin sammanhållning. Det ska vi vara glada för. Nu biter vi ihop, tänker positivt och vinner derbyt, säger han.