Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHL:s brev efter fansens kritik: "Ramsor om hockeymördare är olyckligt"

Kritiken mot SHL har varit hård från klubbarnas supportrar under säsongsinledningen.
Nu har SportExpressen kunnat avslöja ett internt mejl skickat från SHL till klubbarna angående detta – bland annat ska banderoller kontrolleras och klubbarna ska hålla koll på sociala medier.
- Att det i tredje omgången skanderas ramsor om hockeymördare är olyckligt, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till tidningen.

Kritiken från supportrar mot SHL har varit ihållande under flera säsongers tid, både från SHL och Hockeyallsvenska klubbars håll.

Under den här säsongsinledningen har det flera gånger om skanderats "SHL – hockeymördare" i växelsång mellan rivaliserande klubbars supportrar under matcherna.

Det har fått SHL att agera.

Under gårdagen kunde SportExpressen, efter att ha tagit del av ett internt mejl skickat från SHL till klubbarna i ligan, avslöja ett par av de åtgärder SHL vill att de antingen ligans eller från klubbarnas håll ska genomföra.

SÄK/Abbe: kontroll av banderoller och budskap inför matcherna den här veckan. Abbe har även kontakt med HockeyAllsvenskans säkerhetschefer.
KD/SÄK: scanna av sociala medier där supporterfalangerna kommunicerar. Bilder, klipp, upprop etc.

SHL vill med andra ord att säkerhetscheferna tillsammans med SHL:s säkerhetschef Abbe Törsleff ska kontrollera de banderoller suppertergrupperna har med sig till arenorna.

Men de vill inte förbjuda banderoller enligt Jörgen Lindgren.

– Nej. Hur ska vi kunna förbjuda det här? Det finns ju inga regler om att man inte får tycka som man vill. Det finns ju reglement som säger att man inte får yttra eller visa politiska åsikter på läktare, men hur ska vi kunna styra över det här? Det går ju inte, säger han till SportExpressen och fortsätter:

 – Det är viktigt att man har rätt information. Folk får tycka vad de vill, det kommer vi aldrig ha några synpunkter på.