Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK-spelare greps på Pride - utvisas

Andrew Nagbe, fotbollsspelare i Södertälje FK, greps av polis i samband med Stockholm Pride. Nu ska han utvisas.– I fängelset kommer jag att bli våldtagen och slagen varje dag tills att jag släpps och lämnar landet, säger Nagbe till Dagens nyheter om vad som väntar i Liberia.

Mittfältaren Andrew Nagbe greps av polis på Stockholm Pride för två veckor sedan  eftersom han 2014 fått ett beslut om utvisning till hemlandet Liberia enligt Dagens nyheter.

– Jag var med min pojkvän den dagen (dagen för gripandet). Vi hade varit med på paraden och skulle åka till en efterfest när de grep mig vid T-Centralen i en rutinkontroll. Vi fick visa våra id-kort och då kände de igen mig och förde mig hit, säger 22-åringen när DN träffar honom i Migrationsverkets förvar i Märsta.

I Liberia är det olagligt att leva som öppet homosexuell och Andrew Nagbe är nu rädd att han står inför ett fängelsestraff men också hur han kommer att behandlas av andra utanför fängelset. Enligt Dagens nyheter har familjen förskjutit honom på grund av hans sexuella läggning.

– I fängelset kommer jag att bli våldtagen och slagen varje dag tills att jag släpps och lämnar landet. Alla i Liberia vet numera att jag är homosexuell så de kommer att göra vad de vill med mig. Det är därför jag inte vill åka hem, säger Nagbe som nyligen skrev på för Södertälje FK.

Utvisningen ska verkställas den 23 augusti.