Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK spelade oavgjort mot AFC United

Södertälje FK fortsätter att utvecklas åt rätt håll under nye tränaren Luis Manuel Miranda Amieiro. Senaste resultatet: 2-2 mot Özcan Melkemichels AFC United.

Annons

Efter 0-1 mot division ett-laget Västerås SK i helgen, skruvade SFK upp motståndet ett snäpp och tog sig an AFC från superettan.

Men att det skiljer två divisioner mellan de båda lagen i år märktes inte. Enligt SFK:s hemsida spelade laget en positiv och offensiv fotboll och försökte inte lägga sig på försvar eller bara förstöra spelet för de mer meriterade AFC-spelarna.

Det var också SFK som tog ledningen med både 1-0 (Shatil Khoury redan efter några minuter) och 2-1 (Besto Azu med tio minuter kvar). Kanske borde SFK säkrat lite efter det sena ledningsmålet, men Södertäljelaget gick för 3-1 och fem minuter senare kunde AFC kvittera efter en målvaktstavla.

På det stora hela var matchen ändå ännu ett steg i rätt riktning för nya SFK.