Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK förlorade mot Västerås

Södertälje FK är inte färdigt med lagbygget. Men nya SFK lyckades ändå pressa Västerås SK på bortaplan i helgen.

Annons

Södertälje FK bjöd på ett bra formbesked när laget förlorade en träningsmatch borta mot Västerås SK på lördagen med 0–1.

Västerås SK var laget som spelade ner SFK i division två förra hösten när lagen möttes i den sista omgången i division ett norra, men i helgens match syntes det inte att det i år skiljer en division mellan lagen.

VSK hade ett spelövertag i första halvlek, gjorde helt logiskt 1–0 efter en halvtimmes speloch missade också en straff.

– Andra halvlek var en helt annan historia. Vi hade vinden med oss och Västerås långa bollar nådde inte längre rätt adress och vi kunde bryta deras uppspel. Vi hade fem sex goda chanser att göra mål, men lyckades inte, säger nya SFK-tränaren Luis Manuel Miranda Amieiro till Södertälje FK:s hemsida.

– Även om jag är besviken att vi inte kunde göra mål, så är jag nöjd med spelet. Vi gör framsteg i varje match, säger Luis, förklarar SFK-tränaren för hemsidan.

VSK:s nye tränare, gamle landslagsspelaren Johan Mjällby, var inte särskilt nöjd med sitt lags insats.

– Passningstempot var klart godkänt i första och det är väl det vi tar med oss. Men jag är besviken på att vi tappade matchen i andra halvlek, säger han till vlt.se.