Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK föll mot tabelltvåan

Södertälje FK:s mardrömslånga förlustsvit fortsätter. Lördagens bortaförlust med 2–0 mot Linköping City var Södertäljelagets tionde i ordningen.

Det är nästan på dagen tre månader sedan Södertälje FK spelade hem tre poäng. Sedan dess har laget radat upp förlustmatcher. Och lördagens bortamatch mot tabelltvåan Linköping City blev inget undantag.

Men SFK-tränaren Eddie Demir är nöjd med hur laget uppträdde i första halvlek, och menar att det trots förlusten var ett fall framåt.

– Vi gick in med en matchplan där vi skulle spela väldigt tajt, med lågt försvarsspel och hålla våra positioner. Vår målvakt får röra bollen två gånger i första halvlek, och då är det lösa patroner. Så det såg väldigt bra ut, säger Eddie Demir.

I den 58:e matchminuten gjorde hemmalaget 1–0. Sex minuter senare var det uttökat till slutresultatet 2–0.

– 1–0 kommer på en kort hörna, som alla vet att den kommer eftersom vi hade scoutat dem. Där blir det hemläxa för vår försvarare.

SFK hade sedan ett par reduceringschanser, men lyckades inte få dit bollen.

Med nio omgångar kvar av division två södra Svealand, är SFK nästjumbo på elva inspelade poäng. IF Sylvia ligger på kvalplatsen med en poäng mer inspelad. 

– Nu har vi tränat på att hålla våra positioner, och jag tror att spelarna tar till sig det. Vi lär oss hela tiden från de här matcherna. Det som är positivt nu är att vi slagits mot topplagen, och är ändå där och nosar.