Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFC-seger när Alexander Michel gjorde comeback

Alexander Michel var – för första gången på åtta månader – tillbaka i startelvan när Syrianska på söndagen hemmabesegrade division ett-laget Vasalund med 3–1.

Tre minuter in i comebacken pangade bortalaget in 0–1 i krysset – på styrning från just Alexander Michel.

– Jag är ju där och ska få bort bollen bara, men i stället får den en lite oturlig träff på min fot och går rätt upp i krysset.

Men Syrianska och Alexander Michel reste sig. Sju minuter senare kvitterade hemmalaget på ett riktigt klapp-klapp-anfall, där Kevin Bisse var sist på bollen.

Syrianska hade sedan hyfsad kontroll på halvleken. 2–1 kom i 32:a minuten efter att Kevin Bisse skickat in ett inlägg från vänster för Ahmed Abdul Taofik att nicka in. Tio minuter senare var det dags igen, när Robin Book placerade in 3–1.

– Vi gör tre fina mål, tycker jag. Det är en okej första halvlek, men vi missar lite för enkla passningar som gör att de kommer till bra kontringar. Det speglade andra halvlek också, men då har vi inget anfallsspel heller. Resultatmässigt bra, men prestationsmässigt lite sämre, säger Michel.

Din egen insats?

– Nej, riktigt skönt att att vara tillbaka. Det gick väl helt okej, det är första matchen. Man försöker hitta timingen och sådär, det var ju ett tag sedan. Men det känns mycket bättre än första gången jag kom tillbaka i alla fall, säger Michel som sedan januari är tillbaka i full träning efter andra korsbandsskadan.

– Eftersom det var andra gången med en korsbandsskada så visste jag vad som väntade, så det har gått mycket smidigare den här gången. Det som saknas är väl lite matchtempo, annars känns allt bra och som att jag är i fas.

Syrianska ställde upp med en rad provspelare, där kraftpaketet och anfallaren Ahmed Abdul Taofik, senast från Ljungskile, utmärkte sig positivt.

– Han ligger väl lite efter i matchvana, men det är en duktig spelare som vi är intresserade av. Sen vad som händer, det vet jag inte. Vi ska sätta oss och diskutera med sportchef, säger Syrianskatränaren Bosko Orovic, som trots segern var kritisk till insatsen – särskilt den defensiva.

– Vårt försvarsspel: bedrövligt. Vi jobbar brutalt dåligt en och en. Vi är inte nöjda med den här insatsen någonstans.

Det var hårda ord.

– Man får utgå lite ifrån motståndet som kommer hit. Visst, vi rullar runt på många spelare i dag, det är helt okej, men samtidigt måste man sätta krav på sig själv. Sen att Vasalund inte skapar så mycket, det har ingen större betydelse, för jag tycker att de spelar igenom våra lagdelar alldeles för enkelt stundtals. Det är för dåligt.

– Anfallsspelet är okej, vi gör ju tre mål. Men vi jobbar inte som en enhet i vårt försvarsspel i dag, och det gör mig förbannad.