Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFC saknar fem - och testar holländare

Syrianskas jakt efter nyförvärv fortsätter. I helgen testar klubben en holländsk ytterforward – när SFC tar emot superettannykomlingen Dalkurd.

Ett nedtränat Syrianska tar emot Dalkurd på Fotbollsarenan i dag. En något upphaussad match mellan två lag av andra skäl än det fotbollsmässiga, men där resultatet är oviktigt för tränaren Bosko Orovic.

– Vi är i en period där vi är lite tunga nu på grund av träningen. Vi kommer gå på lättare träning nästa vecka inför Svenska cupen, säger Bosko, som vill se att hans lag tar kliv framåt taktiskt jämfört med tidigare träningsmatcher.

– Jag skulle gärna vinna, men träningsmatcherna är till för att laget ska lära sig vår taktik. Vinner vi men inte får ut något av det så är vi fel ute, säger Bosko.

Han erkänner dock att han är nyfiken på nykomlingen som nyligen fick klart med tunga finansiärer från Kurdistan, som vill satsa på laget och göra det till ett allsvenskt topplag.

– De har ekonomiska muskler och har värvat på bra, det ser ut som ett bra lag. Jag tror inte att de avslöjar alla sina taktiska drag nu men givetvis kommer jag att titta lite extra på vad de vill göra på planen, säger han.

Syrianska jagar flera förstärkningar, men mest uppmärksammat är jakten på en målfarlig anfallare där klubben just nu samlar in pengar från supportrar.

I helgens match testar SFC en ny provspelare på positionen.

– Det är en holländsk anfallare som kom i dag. Han är en ytterforward som får spela och visa vad han kan, säger Bosko.

SFC-tränaren skulle även vilja se en central anfallare, en mittback och en ytterback in i truppen, om han får som han vill.

– Helst vill jag ha fyra nyförvärv till, sen får man se vad det blir i slutändan, säger han.

Syrianska saknar flera spelare på grund av skador. Success Chimankpa Nwosu har en axelskada, Alex Michel är inte redo för match ännu och trion Kevin Bisse, Nahir Oyal och Charbel Georges missar också matchen.

Bosko Orovic vill inte gå ut med någon startelva då spelarna ännu inte informerats om den, men säger att två av nyförvärven, Kamaliza Mahad Ndhodhi och Tif Kiddu, båda är med i truppen.

– De är med och tränar för fullt. Jag tycker att Mahad är den som ligger längst fram av de två i form av spelförståelse, han är mer en färdig spelare jämfört med Tif. Men båda är väldigt begåvade med bollen, där behöver vi inte utveckla dem särskilt mycket, säger Bosko Orovic.