Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFC-juniorer får chansen

Syrianska föryngrar sin trupp. 31-årige Özgur Yasar erbjuds inte förlängt kontrakt. In kommer i stället Felix Michel och Ninos Sleyman från juniorlaget.

För ett par år sedan fick Alexander Michel prova på spel i A-laget. Vilket han snabbt visade att han var redo för.

Nu är det dags för yngre brodern Felix, född 1994.  Den juniorlandslagsaktuelle mittfältaren ingår numera i A-truppen och kommerfå chansen att visa upp sig på träningar och matcher till och med februari månads slut. Detsamma gäller mittbacken Ninos Sleyman, även han född 1994.

– De har skött sig bra hittills på träningarna. Vi kommer att utvärdera deras insatser i början av mars. Då får vi se om de ska fortsätta här eller med juniorerna, berättar SFC-managern Özcan Melkemichel.

Vilka egenskaper har Michel och Sleyman?– Felix är en storväxt kille med bra teknik och fin speluppfattning. Han är oerhört löpvillig för sin storlek, men behöver bli mer explosiv. Ninos är en fysisk, viljestark back. Han jobbar bland annat med att förbättra positionsspelet, säger Melkemichel som samtidigt meddelar att Özgur Yasar inte får förlängt kontrakt med SFC.

– Özgur är en jättefin kille som gjorde mycket nytta för oss på olika sätt i fjol. Men i år kommer truppen vara lite mindre, och vi känner då att vi hellre satsar på att lyfta upp våra yngre spelare.