Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex tyska sångerskor avslutar vårsäsongen

I morgon är det dags för Kammarmusikföreningens sista konsert för säsongen. Konserten hålls på Humlan, Nedre Torekällgatan 16.

Annons

– Det har närmast blivit en tradition att vi avslutar vårsäsongen med sång, säger föreningens ordförande Perry Göransson och berättar lite om programmet:

– I år får vi möta La Cappella, sex unga damer från Frankfurt, som är på en kort Sverige-turné. De sjunger i Uppsala och här i Södertälje.

Vokalensemblen La Cappella uppstod i en liten katolsk församling i Frankfurt. De sex medlemmarna bor i olika delar av Tyskland, men träffas varje månad för att repetera och musicera ihop. De uppträder i nästan hela Tyskland och förutom glädjen i att sjunga tillsammans vill de med sin musik beröra människor.

La Cappella kommer att framföra nutida musik och gå bakåt ända till 1500-talet, kanske ända bort till den gregorianska musikens era. Och det blir musik från både öst och väst, från olika epoker och kulturer.

– Vi kommer också att återigen kunna bjuda på ett uruppförande. Det blir Salve Regina av den svenske tonsättaren Mårten Jansson, säger Perry Göransson och avslutar:

– Konserten börjar klockan 16 men redan en timme tidigare öppnar kaféet för de fikasugna.