Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex tyska sångerskor avslutar vårsäsongen

I morgon är det dags för Kammarmusikföreningens sista konsert för säsongen. Konserten hålls på Humlan, Nedre Torekällgatan 16.

Annons

– Det har närmast blivit en tradition att vi avslutar vårsäsongen med sång, säger föreningens ordförande Perry Göransson och berättar lite om programmet:

– I år får vi möta La Cappella, sex unga damer från Frankfurt, som är på en kort Sverige-turné. De sjunger i Uppsala och här i Södertälje.

Vokalensemblen La Cappella uppstod i en liten katolsk församling i Frankfurt. De sex medlemmarna bor i olika delar av Tyskland, men träffas varje månad för att repetera och musicera ihop. De uppträder i nästan hela Tyskland och förutom glädjen i att sjunga tillsammans vill de med sin musik beröra människor.

La Cappella kommer att framföra nutida musik och gå bakåt ända till 1500-talet, kanske ända bort till den gregorianska musikens era. Och det blir musik från både öst och väst, från olika epoker och kulturer.

– Vi kommer också att återigen kunna bjuda på ett uruppförande. Det blir Salve Regina av den svenske tonsättaren Mårten Jansson, säger Perry Göransson och avslutar:

– Konserten börjar klockan 16 men redan en timme tidigare öppnar kaféet för de fikasugna.