Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex månaders rättegång slut

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Den stora gangsterrättegången är slut. Det blev totalt 62 rättegångsdagar innan den sista försvarsadvokaten avslutade sin plädering i måndags i tingsrätten.

Åklagarna har yrkat livstids fängelse för Bernard Khouri. Domstolen valde att inte häva restriktionerna i häktet för vare sig honom eller hans kusin, den 20-årige Torpeden. Det innebär att deras kommunikation med yttervärlden styrs av åklagarna.

Däremot hävdes restriktionerna för övriga i häktet.

Två av de åtalade släpptes även på fri fot i avvaktan på dom. Det var en 30-årig man som åklagarna yrkat fem års fängelse mot för utpressning och människorov. Även en 19-årig man, som suttit frihetsberövad i 16 månader, misstänkt för medhjälp till mord, har släppts i avvaktan på dom som ska meddelas den 1 augusti.

Men redan nu är flera av försvarsadvokaterna inställda på en ny förhandling i hovrätten.

– Det preliminära datumet där är satt till i oktober, säger en av dem till LT.

Det betyder att någon gång efter årsskiftet kommer den slutliga domen.

Men redan de närmsta veckorna ges en fingervisning om hur tingsrättens dom blir. Om ingen släpps ur häktet de närmsta veckorna talar mycket för fällande domar.

Under sista dagen gjorde Bernard Khouri ett uttalande till rätten:

– Jag känner att jag blivit en symbol för alla de problem som finns i Ronna.

Läs hela det långa uttalandet av Bernard Khouri i onsdagens LT .