Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex av sju mål från SSK:s superkedja

SSK öser på i kvalserien. Borta mot Borlänge kom den tredje raka segern, hela 7-2. Förstakedjan låg bakom sex av sju mål.

Annons

Minst ett nummer större, det var SSK borta mot Borlänge. Södertäljelaget satte upp tempot direkt från start och fick med sig utvisningar som laget utnyttjade.

Då såg det ut att bli en enkel kväll för SSK. Men Borlänge reducerade i den andra perioden i powerplay vilket fick SSK att se skakigt ut, det säkra spelet var plötsligt borta och lägen fanns för ett 2-2-mål för hemmalaget. Där fick Alexander Sahlin kliva fram och storspela i SSK:s mål.

Men efter ännu ett powerplay-mål, nu från Jonas Westerling till 3-1, löstes knutarna och efter det körde SSK över hemmalaget från Dalarna.

SSK:s förstakedja med Anton Holm, Fredric Weigel och Henrik Nyberg har varit lagets främsta under hela säsongen. Mot Borlänge fortsatte trion att ösa på – de låg bakom hela sex av SSK:s sju mål.

Fredric Weigel stod för ett mål och tre assister, Henrik Nyberg gjorde två mål och Anton Holm ett. Weigel spelade även fram till Johan Lorraines mål.

-Bra, men vi gjorde en av våra sämre matcher. Skönt för att det är viktiga poäng. Men vi var inte där i närkamperna, hade Borlänge haft en bättre målvakt hade det varit jämnt, säger Fredric Weigel.

-Ja, kul att få sätta några mål. I rätt match också, så att vi vinner. Men vi gör ingen bra match, vi måste chippa ut pucken från egen zon i fler lägen än vi gör, säger Henrik Nyberg.

-Vi känner allihop att vi inte gjorde en bra match. Men tre poäng är tre poäng, säger Weigel.

Det var framförallt i början av den andra och den tredje perioden som SSK satte sig i problem med onödiga utvisningar. Borlänge reducerade i powerplay till 1-2 och hade bud på fler mål efter det, innan SSK tog sig i kragen igen.

-Jäkligt onödigt att dra på oss utvisningar eftersom vi inte haft det bästa boxplay-spelet, konstaterar Fredric Weigel, och fortsätter:

-Vi ska inte släppa till chanser i en sån här match. Särskilt i tredje perioden där de får massor av chanser och får stå fria.

I början av den tredje perioden fick Borlänge spela i över en minut med två man mer, och reducerade till 2-5 – men närmare kom hemmalaget inte. Anton Holm gjorde 2-6 och Henrik Nyberg 2-7.

Stora siffror till trots, och en kanonstart på kvalserien, så gör SSK-spelarna allt för att stå kvar med fötterna på jorden.

-Det går snabbt i den här serien. Vi tar bara en match i taget och fokuserar på den. Det är så vi jobbar, säger Henrik Nyberg.

I morgon fortsätter dramatiken i kvalserien – då tar SSK emot Västervik i Scaniarinken, Västervik som senast lagen möttes slog SSK med hela 6-0.

Matchfakta

Borlänge-SSK 2-7

(0-2, 1-3, 1-2)

Första perioden: 0-1 (2.21) Robin Nilsson (Fredric Weigel, Anton Holm), spel fem mot fyra, 0-2 (7.42) Johan Lorraine (Fredric Weigel, Adam Hansen), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (2.09) Nils Eriksson, spel fem mot fyra, 1-3 (8.49) Jonas Westerling (Olov Lundqvist, Johan Skinnars), 1-4 (10.22) Henrik Nyberg, 1-5 (13.09) Fredric Weigel.

Tredje perioden: 2-5 (2.11) Dick Ahlström (Marcus Linderborg), spel fem mot fyra, 2-6 (6.09) Anton Holm (Fredric Weigel, Paul Eriksson), spel fyra mot fem, 2-7 (9.48) Henrik Nyberg.

Skott: 34-30 (6-11, 16-8, 12-11)

Publik: 1 368.

Målvakter, Borlänge: Viktor Kokman, 76 procent. Oliver Eriksson, 77 procent.

Målvakt, SSK: Alexander Sahlin, 94 procent.

SSK:s laguppställning:

Målvakt: Sahlin (Brattenberger)

Första femman:

Hansen-Eriksson

Holm-Weigel-Nyberg

Andra femman:

Vidlund-Nilsson

Skinnars-Höglund-Carlsson

Tredje femman:

Lundqvust-Lindberg

Lorraine-Westerling-Engström

Fjärde femman:

Larsson-Lundberg

Andersson-Olofsson-Kallmert