Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriesegern säkrad - nu väntar kval

Med två matcher kvar att spela har Telge SIBK säkrat seriesegern. Efter 5-3-seger hemma mot Linköping kan laget blicka mot SSL-kvalet.

Telge SIBK har chansen att göra den här sejouren i division ett ettårig.

Redan nu, med två matcher kvar, står det klart att både kvalplatsen och seriesegern är i hamn. 5-3-segern hemma mot Linköping på lördagen gör att avståndet ner till tvåan Rönnby Ungdom och trean Skoghall är ointagligt.

– Skönt att få avgöra. Det känns bra inför kvalet. Vi har haft lite sjukdomar, och då har andra fått komma in och fått lite speltid. Nu har vi hela truppen i gång, säger assisterande tränaren Jonny Norrbom, som för dagen hade huvudansvaret för laget.

Huvudtränaren Richard Gårdman var nämligen förutseende nog att åka på en scoutingresa till Göteborg, för att kartlägga FBC Kalmarsund och IBK Göteborg som kan vänta i kvalet. Telge SIBK får i den första playoffrundan möta tvåan i den södra division ett-serien.

– Skönt att det inte straffade sig, att börja scouta i förväg, säger Norrbom.

Lördagsmatchen avgjorde Telge SIBK i andra och tredje efter att ha spelat 3-3 i första perioden. Jessika Hellsén och Johanna Larsson stod för två mål var. Det femte målet gjordes av Cecilia Asplund.

– Vi visste ungefär var vi hade dem. De är starka i kontringar och i slottet. Det kändes ganska tryggt vid 3-1-ledning, men sedan gör de två mål precis som vi vet att de ska spela. Två direktskott i slottet. Vi är snäppet bättre, men saknar energi i dag. Fast vi har skickligare spelare och avgör ändå, säger Norrbom.

Ett litet orosmoment inför kvalspelet är att poängdrottningen och U19-landslagsspelaren Felicia Forsmark har missat de två senaste matcherna på grund av en lårskada.

– Men hon har börjat köra för fullt på träningarna nu. Hon ska vara tillbaka snart, säger Norrbom.

Segern hjälpte även Nykvarns IF i bottenstriden. NIF kan nu gå om Linköping och upp på kvalplats vid seger i söndagens hemmamatch mot serietvåan Rönnby Ungdom.