Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieledarna i trafikolycka - SVBK-fostrade centern skadad

Södertelge VBK-fostrade centern Benjamin Engström, 20, var en av spelarna som skadades när en minubuss med spelare från serieledande Hylte/Halmstad krockade med en lastbil i söndags kväll.

Flera spelare i Hylte/Halmstad, som leder volleybollherrarnas elitserie, var inblandade i en krock med en lastbil på söndagskvällen.

– Enligt de första uppgifterna jag fick lät det inte som så allvarliga skador, men jag har inte fått några definitiva besked, säger tränaren Matthew Young till Hallands Nyheter.

Efter segern borta mot Habo färdades fem spelare och en ledare i en minibuss vid krocken, som inträffade på riksväg 26.

Samtliga i minibussen fick föras till Värnamo sjukhus, och en spelare som inte var vid medvetande fick stanna över natten.

– Där vet jag ännu inte om han fått en huvudskada eller om han svimmade, säger Matthew Young till SVT Halland.

Poängmaskinen Alexandro Luna ska ha fått blånader på ena benet, medan Johan Mårtensson och Benjamin Engström ska ha skadat sina tummar.

– Johan borde vara tillbaka snabbt, men i Benjamins fall kan det bli tal om en mer långvarig frånvaro från spel, säger Young till SVT Halland.

– Under omständigheterna är alla spelarna lättade att alla är okej. Vi är tacksamma, för det hade kunnat vara mycket värre.