Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ser du den lilla väderkvarnen?

Om du tittar noga på bilden i artikeln (LT, 8 juni) ser du en liten väderkvarn. Det är den byggnad som i dag fungerar som ett välkänt märke för Torekällbergets museum och kan ses på långt håll.

Men det vill Joakim Nordlund, vd på byggföretaget Qetar som äger marken där det nedbrunna värdshuset låg, ändra på. Märket ska i stället vara ett jättestort hotell, som inte ger några associationer till ett museum.

Anmäl text- och faktafel

Joakim talar om en ”modern byggnad med traditionella linjer”. Modern, javisst, men var finns det traditionella? Hur ska en aktör kunna få ”värdshuskänslan att leva” runt omkring?

Joakim säger sig värna om Södertälje, men att det är tvärtom ser vi alla. Uppenbarligen är det enda viktiga att tjäna pengar på ha att kommit över en tomt inne på museiområdet.

Om han ville visa att han verkligen värnar om Södertälje skulle han sälja tomten till kommunen. Då kan det bli ett traditionellt värdshus på tomten enligt gällande detaljplan och en gata framför som ger en härlig känsla av 1800-tal.

Södertäljebor, låta oss alla få veta om ni tycker som jag. Och vilka politiska partier i Södertälje tar avstånd från att förstöra vårt fina friluftsmuseum på detta sätt?

Jonas Hasselrot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare