Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent mål sänkte Assyriska

Assyriska var på väg mot en överraskande poäng borta mot Örebro SK. Då kom ett litet misstag - och ÖSK:s Ahmed Yasin kunde placera in sitt andra mål för kvällen och ge hemmalaget segern med 2-1.

Assyriska har haft en tung höst och i Örebro, mot ett av seriens starkaste hemmalag, hade väl ingen räknat med att laget skulle ta poäng.

Men det var nära. Ahmed Yasins 2-1 kom inte förrän i den sista ordinarie spelminuten. Och på de fem stopptidsminuterna hann faktiskt AFF skapa en riktigt bra chans - men den sköt Admir Catovic utanför.

Assyriska kom till Örebro för att spela tätt försvarsspel och kontra, och det var en taktik som man utförde på ett bra sätt. Örebro fick aldrig kontroll på matchen under den första halvleken och 0-0 kändes ganska rättvist, även om Örebro hade skapat flest chanser och dessutom missat en straff. Mohammed Khalid Saeid sköt över på straffsparken, som kom sedan den i övrigt mycket duktiga Paul Ikechukwu Obiefule slagit en för kort bakåtpassning som tvingade AFF-målvakten Robin Malmkvist att dra omkull Shpetim Hasani.

Malmkvist gav Obiefule en rejäl utskällning efter att domaren blåst straff. Fem minuter senare fick han anledning att tacka nigerianen, sedan denne med en cykelspark på mållinjen räddat sitt lag från ett baklängesmål.

Assyriska hade också en jättechans att ta ledningen i slutet av första halvlek, när bollen studsade som en flipperkula utan att varken Christoffer Brandeborn eller Christer Youssef fick något riktigt läge att trycka in den i mål.

I andra halvlek började ÖSK ta över spelet en aning. Men AFF stretade emot och vände matchbilden efter tio minuter när Samuel Wowoah lämnade planen tillfället på grund av en skadekänning. När Wowoah sedan kom tillbaka tog det tid för ÖSK att hitta rätt igen.

Och även när man gjorde det skapade man inte mycket.

Därför kom det lite överraskande när Sheptim Hasani nådde högst på ett långt inlägg (och kanske tryckte ner David Durmaz lite väl bryskt) och nickade tillbaka bollen till Ahmed Yasin. Robin Malmkvist i målet var på Yasins skott men kunde inte hålla det och bollen smet in vid stolpen. Klockan stod på 67 minuter.

Men det tog bara tre minuter - sen hade Assyriska kvitterat. Christer Youssef slog ett inlägg som nickades undan av ÖSK-försvaret, men inte bättre än att Paul Obiefule - som faktiskt gjorde en riktigt bra match bortsett från bakåtpassningen vid straffen - kunde dämpa den och sedan med en perfekt halvvolley trycka in kvitteringen.

Det såg länge ut som att Assyriska skulle få med sig den poängen. Visst hade Shpetim Hasani en farlig nick precis över och visst var det ÖSK som låg på. Men det var inte jättefarligt.

Så i stället bjöd Assyriska på chansen som skulle sänka laget. Bollen kom från vänster och Sotiris Papagiannopoulos såg ut att ha kontroll på läget när Malmkvist slängde sig fram och slog bort bollen rakt ut i straffområdet. Där stod Ahmed Yasin. Som inte hade några problem att placera in 2-1 eftersom Malmkvist hade lämnat sitt mål.

Assyriska skapade alltså en bra kvitteringschans, men när Admir Catovic sköt utanför var det över. Då återstod bara knappt en minut av stopptiden. För lite för att göra något.

Och AFF blev utan poäng igen.

- Vi gör det bra stundtals, så det här känns jäkligt tungt faktiskt, sade Assyriskas lagkapten David Durmaz till TV4 Sport.

- Jag tycker att vi kommer upp i en hyfsat bra nivå, men tyvärr har vi inte det där sista lilla med oss. Det är lite otur.

Han känner ingen panik för tabelläget, men medget att Assyriska får hålla koll neråt i höst.

- Men vi har måstematcherna kvar hemma, konstaterade Durmaz.