Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorboendet i Järna försenas

Seniorboendet på ­Enegården i Järna för­senas. Orsak: för få har anmält sig.
– Men vi ger inte upp, säger Allan Sundqvist, ordförande i föreningen.

Enligt planerna skulle den kooperativa hyresrättsföreningen bakom seniorboendet ha tagit över Enegården från den 1 februari.Avtalet med kommunala Telge fastigheter är klart sedan i somras och innebär att föreningen ska betala 6, 4 miljoner kronor från tillträdesdagen som var satt till den 31 januari 2010.

– Men hittills har för få tecknat sig för en lägenhet och det gör det svårt att få banklån, säger Allan Sundqvist.

I dag är det 17 som tecknat sig för en lägenhet och det skulle behövas cirka 30 för att verksamheten ska komma igång.

– Vi hade en enkät i mars som visade att det då fanns behov av 28 lägenheter inom två år. Men sedan blev det färre och vi vet inte riktigt orsaken till detta. Men vi jobbar vidare för att få fler att teckna sig, säger Allan Sundqvist.

Föreningen vill nu skjuta fram tillträdesdagen till den 1 april och har fått klartecken för detta från Telge fastigheter. Innan någon kan flytta in ska Enegården byggas om och byggas till och när detta är klart ska det finnas 37 lägenheter från ettor till fyrarummare.

– Vi hoppas att bygget ska komma i gång före sommaren och då skulle inflyttning kunna ske i slutet av nästa år, säger Allan Sundqvist.