Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen kvittering för JSK i derbyt

Järna SK lyckades kvittera i den 89:e minuten och det blev delad pott i derbyt mellan Trosa-Vagnhärad och JSK.

Annons

Säsongspremiären i division 3 var upphaussad på förhand – men kanske var det mest bland spelarna själva. Någon storpublik lockades i alla fall inte till Häradsvallen, 149 personer trotsade det smällkalla aprilvädret, men de fick i alla fall se lite dramatik.

Trosa-Vagnhärad tog ledningen i den första halvleken genom förra JSK-spelaren Jean-Hughes Blonde.

– Det var riktigt skönt att få göra det där målet. Och jag kände faktiskt att jag hade en hel del nytta av att ha spelat i Järna och att jag kände till deras sätt att spela och många motståndare individuellt, säger Jean-Hughes Blonde till Södermanlands Nyheter.

Det såg ut att bli hemmaseger, men JSK-tränaren Johan Lönn gjorde tre byten i tät följd med 20 minuter kvar, och en av inhopparna skulle bli poängräddare.

Marcus Björklund kom in i stället för Kevin Rohlin och i den 89:e minuten gjorde just Björklund 1-1 efter en fast situation där Björklund kämpade in kvitteringen.

-Fotboll i dag handlar så mycket om att kämpa ner motståndarna i 90 minuter. Det var några tillfällen som vi inte gjorde det och det blev vi straffade för, säger Jean-Hughes Blonde, som dessutom klev av med en lättare skada, till Södermanlands Nyheter.

-Ja, visst är det jobbigt just efter slutsignalen att de kvitterade när vi ledde så länge. Men det är fotboll, konstarerar han.