Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen kvittering för JSK i derbyt

Järna SK lyckades kvittera i den 89:e minuten och det blev delad pott i derbyt mellan Trosa-Vagnhärad och JSK.

Säsongspremiären i division 3 var upphaussad på förhand – men kanske var det mest bland spelarna själva. Någon storpublik lockades i alla fall inte till Häradsvallen, 149 personer trotsade det smällkalla aprilvädret, men de fick i alla fall se lite dramatik.

Trosa-Vagnhärad tog ledningen i den första halvleken genom förra JSK-spelaren Jean-Hughes Blonde.

– Det var riktigt skönt att få göra det där målet. Och jag kände faktiskt att jag hade en hel del nytta av att ha spelat i Järna och att jag kände till deras sätt att spela och många motståndare individuellt, säger Jean-Hughes Blonde till Södermanlands Nyheter.

Det såg ut att bli hemmaseger, men JSK-tränaren Johan Lönn gjorde tre byten i tät följd med 20 minuter kvar, och en av inhopparna skulle bli poängräddare.

Marcus Björklund kom in i stället för Kevin Rohlin och i den 89:e minuten gjorde just Björklund 1-1 efter en fast situation där Björklund kämpade in kvitteringen.

-Fotboll i dag handlar så mycket om att kämpa ner motståndarna i 90 minuter. Det var några tillfällen som vi inte gjorde det och det blev vi straffade för, säger Jean-Hughes Blonde, som dessutom klev av med en lättare skada, till Södermanlands Nyheter.

-Ja, visst är det jobbigt just efter slutsignalen att de kvitterade när vi ledde så länge. Men det är fotboll, konstarerar han.