Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinalserien lever efter Borås vändning

Borås vill ha högt tempo. Det blev bökigt, långsamt, slarvigt och inte särskilt mycket poäng. Och Kings ledde nästan hela vägen. Ändå vann hemmalaget till slut – efter att Kings rasat ihop i fjärde perioden.

Det blev inte alls den där fartfylla Vilda Västern-basketen som Borås lyckades få till senast, när man trots att man fick matchen dit man ville förlorade mot Kings.

Då vann Kings den fjärde perioden stort och vände underläge till seger.

På tisdagen blev det en match som såg ut mer som Kings vill ha det.

Men nu vann Borås den fjärde perioden stort och vände underläge till seger.

Borås första seger mot Kings den här säsongen, efter fem misslyckade försök.

– Vi spelade ganska bra i 26 minuter, men sen gav vi dem i ett övertag i returtagningen och missade en massa skott, säger Kings coach Vedran Bosnic.

Borås vann till slut returerna med 46–36 och sköt bättre utifrån, där Kings bara satte 30 procent av sina treor (mot 37,7 procent normalt).

Borås började matchen bäst, men under en minut där hemmalaget bjöd på två turnovers i uppspelsfasen kunde Kings göra sex raka poäng och ta ledningen med 12–11. Sedan höll lagen jämna steg hela perioden, som slutade 18–18.

Och i andra perioden trodde man att Kings kopplade greppet både om matchen och semifinalserien.

Aaron Anderson bjöd på två snygga dunkar och Kings höll Borås på tio poäng i perioden och gick till halvtidsvila med en åttapoängsledning, 36–28.

I början av tredje perioden ryckte Kings ifrån ytterligare, men där någonstans vände matchen. Kings började slarva med bollen, missa skott och hemmalaget såg en öppning.

– Vi följde vår plan, men gjorde för många misstag. Och när vi spelade bra försvar straffade vi dem inte tillräckligt på andra sidan, medan de straffade oss hårt när de fick momentum, säger Vedran Bosnic.

Borås var nästan i kapp redan i slutet av tredje, innan Kings gjorde ett litet ryck igen på slutet.

Men den fempoängsledning som Kings hade inför slutronden var utraderad redan efter en och en halv minut.

Kings svarade ett par gånger, men Dino Pitas trea fram till 62–61 för Kings efter drygt fyra minuter var det sista skottet som gav Kings ledningen i matchen.

Borås drog ifrån, fick med sig publiken och tog till slut en bekväm seger.

– Borås är ett bra lag och det fick folk se nu, de har många spelare som kan avgöra. Maråker var riktigt bra i dag. Och vi gav dem lite för många chanser när vi förlorade returtagningen med tio. Vi behöver spela bra i 40 minuter för att vinna, säger Vedran Bosnic.

– Nu behöver jag se matchen igen, analysera den och förbereda oss för fredagens match.

Då möts lagen på nytt i Borås.

Matchfakta

Borås–Kings 81–68

(18–18, 10–18, 22–19, 31–13)

Poäng, Borås: Christian Maråker 20, Adam Darboe 14, Jacob Sigurdarson 13, Michael Palm 11, Ronald Boggs 9, Toni Vitali 9, Simon

Gunnarsson 3, Fredrik Andersson 2.

Kings: Toni Bizaca 15, Skyler Bowlin 14, Dino Pita 13, Aaron Anderson 10, Davis Lejasmeiers 6, Mike Joseph 4, Christopher Czerapowicz 4, Adam Ramstedt 2.

Returer: 46–36.

Kvartsfinal 4: Spelas i Borås på fredag.

Kings leder med 2–1 i matcher.