Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinaldags för Telge

Påskhelgens basketyra i Täljehallen avslutas med en slutspelsrysare. Efter Scania cup är det dags för Telge att ta emot 08 Stockholm i den första SM-semifinalen.

Läget i Telge inför semifinalen är bra, förutom att SBBK:s 30-årsjubilerande ungdomsturnering har kommit lite ivägen för slutspelsuppladdningen.

Dels för att aktiviteten i stans alla hallar gjort att det knappt har gått att skaka fram träningstider till Telgetjejerna.

Dels för att stora delar av laget faktiskt är så ungt att de dessutom får vara med och spela i Scania cup.

– 93-tjejerna har spelat i Scania, men 92:orna och Amanda Zahui (som är född 1993) har inte varit med mer än i någon match. Det var bestämt innan att de inte skulle vara det om vi gick till semifinal, säger Telgecoachen Benny Johansson.

Det blev ändå en fjärdeplats i äldsta tjejgruppen (92/93) för SBBK och Telgecentern Ulrica Holmqvist kom med i all star team. Men Scania cup får ursäkta, nu väntar större uppgifter för det unga laget (medelåldern är 17,5 år).

– Det måste vara unikt inom svensk lagidrott att gå till SM-semifinal med ett så ungt lag. Vi har svarat för en jättebra prestation den här säsongen och är jättestolta över hur vi genomförde grundserien, vi var ju bara ett skott ifrån att vinna serien. Sedan dess har vi haft det lite jobbigt ett tag, men jag känner att vi är på väg upp igen och vi är inte nöjda än, vi vill vinna, säger Benny Johansson.

08 Stockholm är kanske det lag som varit bäst de senaste månaderna och blir en tuff utmaning för Telge.

– 08 är bättre än vad de varit på många år, de är stabila och jämna och det kommer att bli jättetufft. Men vi har fördel av hemmaplan och kan vi bara vinna måndagens match har vi en bra chans, tycker Benny Johansson.