Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segelbåt kolliderade med oljetanker

Klockan 02.03 natten mot onsdagen fick Sjöräddningen ett nödanrop från en segelbåt som i mörkret hade kolliderat med en oljetanker vid Brandalsund.

– Vi var ute där och fick tag i segelbåten. De två ombord lyckades sedan själva ta sig in till en gästhamn i Södertäljetrakten.

Två personer befann sig ombord på segelbåten när den kolliderade med en oljetanker i närheten av Brandalsund. Själva sundet är cirka hundra meter brett och utgör det smalaste stället mellan Järnafjärden och Hallsfjärden i inloppet mot Södertälje.

– Vi fick larmet från Sjöräddningen och de hade i sin tur fått ett nödanrop från segelbåten. De båda ombord är oskadda men skärrade av händelsen. Det hände mitt i natten så det har nog varit mörkt, säger Patrick Johansson, operativ chef vid räddningstjänsten.

Enligt Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral gjorde polisen en nykterhetskontroll av paret ombord.

– Vi fick larmet klockan 02.13 och det gällde en fritidsbåt som sammanstött med en tanker. Vi har inte vidtagit någon åtgärd för brott. Personerna ombord var nyktra, säger han.

– Ingen ska ha blivit skadad och seglarna kunde för egen maskin ta sig in mot Södertälje på morgonkvisten. Klockan 06.25 kom de in till hamn, säger Albin Näverberg.

Är det vanligt att segelbåtar och tankfartyg kolliderar? – Nej, det låter inte som så vanligt att segelbåtar och oljefartyg sammanstöter. För seglarna var det nog som att köra in i en klippa, säger Albin Näverberg.