Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seeliger avslutade Swim Open med kanontid

Södertälje Simsällskaps Björn Seeliger avslutade stortävlingen Swim Open i Stockholm med en kanontid på 50 meter fritt.

Efter att ha svarat för fina insatser på alla ryggsimssträckorna, visade Björn Seeliger, född 2000, att han är en riktigt stor talang även på 50 fritt.

Seeliger tog sig till C-final efter 23,61 i försöken och sänkte sedan sitt personliga rekord till 23,33 under finalpasset. Drygt en sekund snabbare än hans personbästa inför tävlingarna.

- Ja, det var en skaplig tid. Riktigt, riktigt snabbt, över min förväntan faktiskt, säger tränaren Christian Johansson.

- Han var den fjärde snabbaste svensken under finalerna. En sänkning med en sekund är det i och för sig många som gör i hans ålder, men han hade ju ett ganska bra personligt rekord redan innan och då är det svårare.

Faktum är att Björn Seeliger inte bara är snabbast genom tiderna bland 16-åringarna, utan även går in på förstaplats på den listan även för de som är 17 år och yngre. Och med fem år kvar som junior är han bara fyra tiondelar ifrån det svenska juniorrekordet.

Värt att nämna från lördagen är också Filippa Malmström, född 2003, som kvalade in till C-finalen på 200 meter fjäril.

- Det var en till 2003:a på en annan distans som var med i ett finalpass, men visst är det extremt. Filippa simmade inte lika bra i finalen som på morgonen. Jag tror inte att hon var nervös, men kanske blev hon lite okoncentrerad, det är lite "wow" för henne att vara med där och värma upp samtidigt som Sarah Sjöström. Det är förståeligt, säger Christian Johansson.

Totalt sett sätter han en sjua av tio i betyg för klubbens insats i Stockholm.

- Det var helt okej, men det kunde varit bättre. Men alla simmarna var väldigt nöjda, säger han.

Närmast väntar tävlingar i Västerås nästa vecka för klubbens simmare. Formtoppen ska hållas över den tävlingen, sedan väntar en tung period med mycket mängdträning i maj, innan det är dags att börja sikta mot en ny formtopp i sommar.