Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se John Roberson knäcka rekordet i Euro Cup – sänkte elva (!) treor i övertidsdrama

Förre Kings-stjärnan John Roberson glöder i Euro Cup. På onsdagskvällen krossade han trepoängsrekordet i turneringen efter totalt elva treor för Avsel, när det franska laget besegrade Gran Canaria efter tre förlängningar.

Läs också: Kings blev John Robersons väg ut i Europa: "Han kan spela i Euroleague i framtiden"

Svenske landslagsguarden Marcus Eriksson, som är NBA-draftad av Atlanta Hawks, sköt 18 poäng för Gran Canaria. Men det var John Roberson som var banans kung.

29-åringen stod för hela 42 poäng – säsongens högsta notering i Euro Cup – och 8 assister när Avsel besegrade Gran Canaria med 129–128 efter tre förläningar. 42 poäng i en match är för övrigt Euro Cups fjärde högsta siffra någonsin i en enskild match.

Och inte nog med det: Roberson sänkte 11 av 16 treor i matchen, vilket är ett rekord i turneringen. Fem av distansskottet lyckades pointguarden med under förlängningarna.

Den tvåfaldige svenska mästaren snittade 18,3 poäng under Euro Cups gruppspel och var med det tredje bäst av alla spelare. I franska ligan, där Avsel ligger sexa, är Roberson inte riktigt lika het. Men fortfarande en av lagets främsta offensiva vapen med 11,5 poäng per match.

Mer läsning:

John Roberson hyllades inför matchen mot Kings: "Ett speciellt ögonblick"

Förre Kingshjälten Roberson stor matchhjälte efter tung trea i slutsekunderna – se skottet här

Se alla Robersons trepoängare i spelaren nedan:

Här finns vi på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter