Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD vill slippa se Hult i fullmäktige – "Kan bli jobbigt för henne att komma hit"

 
Cannabisskandalen
Visa alla artiklar

Ingrid Hult har lämnat Sverigedemokraterna, men nu vill partiet att hon lämnar sin plats i landstingsfullmäktige, enligt SVT.

Under måndagen kunde LT avslöja att Tommy Blomkvist, tidigare toppnamn för Sverigedemokraterna, numera partilös, och hans sambo Ingrid Hult anhållits misstänkta för narkotikabrott sedan polisen hittat en cannabisodling vid deras bostad.

De släpptes under tisdagen, men misstänks fortfarande för brottet.

SD:s gruppledare i Södertäljes kommunfullmäktige, Beata Milewcyk, sa direkt att hon vill att Ingrid Hult, som fortfarande har en fullmäktigeplats för partiet ska bli utesluten.

Nu vill Dan Kareliusson, partiets gruppledare i landstingsfullmäktige att hon ska lämna sin plats i landstingsfullmäktige till en ersättare från Sverigedemokraterna, berättar SVT Nyheter Södertälje.

Partiet har åtta ledamöter i landstinget och tre av dem hålls idag av personer som lämnat partiet, så kallade vildar.

Dan Kareliusson tror dock inte att Ingrid Hult kommer bli ytterligare en sådan.

– Jag tror hon kommer välja att lämna landstingsfullmäktige, det kan bli jobbigt för henne att komma hit, säger han till SVT.