Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD vill ha svar om partistöd

Hur ser SD:s partistöd ut i Södertälje? Men det är inte bara Södertälje som får frågan, samma fråga ställs till samtliga kommuner där SD har mandat.

Sverigedemokraternas ekonomichef vill få koll på SD Södertäljes partistöd. Därför har ett brev skickats till kommunen för att få reda på tillsatta mandat, utbetalt grundstöd och utbetalt mandatstöd.

Men det handlar inte om att granska den enskilda lokalavdelningen, hävdar ekonomichef Bo Broman:

– Nej, det är som en enkät som vi skickar till alla kommuner. Och vi fick svar snabbt från Södertälje kommun, så nu vet vi hur mycket pengar som har betalats ut.

Men vad ska ni centralt göra av den informationen?

– Vi vill se om och hur stödet förändrats, det är ju baserat på basbeloppet.

Förr har SD kritiserats för att använda lokalt partistöd för verksamhet centralt.

– Alltså, det beror på hur man ser på det. Om den lokala föreningen anser att den får mer nytta av pengarna om vi gör saker, till exempel utbildningar centralt, är det okej. Det som krävs är att det redovisas ordentligt lokalt, och att en person granskar redovisningen, säger Bo Broman.