Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD starka även i Södertälje och Nykvarn

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Sverigedemokraterna gör ett starkt EU-val även i Södertälje och Nykvarn. Partiet är det som ökar mest i båda kommunerna.

Annons

Socialdemokraterna gör en liten förbättring och är största parti, men ny tvåa är Miljöpartiet som går från 11,9 procent till 17,1.

Moderaterna tappar rejält, minus 4,8 procent, och är trea i Södertälje med 11,8 procent. Det är knappt före SD som får 10,2 procent.

Sverigedemokraterna är, tillsammans med Feministiskt Initiativ, de stora vinnarna i Södertälje. FI går från 2,2 procent till 4,5 procent.

Största förlorarna i Södertälje var Folkpartiet, som tappade över 8 procent. FP var tredje störst i EU-valet i Södertälje 2009, nu är man bara femte störst.

Valdeltagandet var drygt 40 procent i Södertälje, en marginell minskning jämfört med EU-valet 2009.

I Nykvarn är Socialdemokraterna också störst, men Moderaterna är tvåa trots att de backar 6 procent jämfört med 2009 och därmed är de största förlorarna.

Miljöpartiet och Sverigedemokraterna är de största vinnarna i Nykvarn, MP går framåt 4,6 procent och SD hela 9 procent.

Valdeltagandet i Nykvarn var marginellt bättre än 2009, 39,6 procent.

Hela valresultatet finns på Valmyndighetens sajt.