Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD föreslog "mångkulturellt bokslut"

Höstens första kommunfullmäktige blev hett. Sverigedemokraternas motion om ett införa ett mångkulturellt bokslut fick politikerna att debattera.

Efter att alla varit eniga om stora utredningar om miljöbokslut, strukturplan för bibliotek och folkhälsoprogram fick först Tommy Hansson, och sedan nye gruppledaren Beata Kuniewicz, hett om öronen i fullmäktige.

– Jag är inte rasist. Jag tycker att det kan vara bra att ta reda på om det förts rätt politik. Och det är Tommy (Hansson) som skrivit motionen, det är därför han får svara, förklarade Beata som mer eller mindre uppmanades av bland annat Patrik Waldenström (MP) och Anna Bohman (S) att svara på om alla tycker som Tommy Hansson i SD-gruppen.

Boel Godner (S) inledde med att fråga om inte SD skulle ta tillbaka motionen, som handlar om att räkna ut vad olika grupper i det mångkulturella Södertälje kostar, att göra ett bokslut, ”För att det är rasistiskt skräp som inte hör hemma i fullmäktige.”

Tommy Hansson, den förrförre gruppledaren, som förde partiets talan i över en timme, kontrade med att kalla Godner ohyfsad i debatten. Sedan fortsatte det. Varje parti (utom RP) gick till angrepp mot förslaget.

Rudolph Benedek (M) med tårar i ögonen:

– Jag och min familj är en av de flyktingfamiljer som Sverige tagit emot, för 70 år sedan. Ska vi göra bokslut över vad vi presterat?

Motionen avslogs med 55 röster mot åtta.