Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD betalar städfakturan

Sverigedemokraterna i Södertälje har nu betalat fakturan på 12 550 kronor för skadegörelsen efter uthyrningen av en stuga under Almedalsveckan 2012.

Sverigedemokraterna i Södertälje kommun har betalat kostnaderna för skadegörelsen i villan som de två partipolitikerna Tommy Hansson och Tommy Blomqvist bodde i under Almedalsveckan 2012.

Fakturan låg på 12 550 kronor för bland annat städning, byte av lås, nya bäddmadrasser och lakan, ersättning av trasiga duschdraperier och mattor. Uthyraren ville också ha ersättning för olägenheten med urin, aska i sängarna och cigarettrök inne i villan.

Tommy Hansson från Sverigedemokraterna har hela tiden hävdat att han och Tommy Blomqvist är oskyldiga.

– Jag vill påpeka att vi absolut inte på något sätt erkänner någon skuld i och med detta. Vi markerade också i samband med betalningen att det här inte är ett erkännande, säger Tommy Hansson.

Om ni är oskyldiga, varför har ni då betalat?

– Betalningen är något vi diskuterade men vi landade i att vi skulle betala för att slippa inkassokrav.

Det är ganska mycket pengar. Borde ni inte bestrida fakturan om ni är oskyldiga?

– Det kunde vi har gjort och vi förbehåller oss rätten att göra det. Personligen tycker jag kanske att vi borde ha gjort det men vi beslutade oss för att det är bättre att lägga kraften på politiken i stället.

Läs mer i tisdagens pappers-LT. Köp den här!