Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scanias hån mot Teslas nya lastbil: "Jättebra – för att köra chipspåsar”

Tidigare har Scania sagt att Teslas planer på en lastbil inte är något man ligger sömnlös över. När nu lastbilen har lanserats vidhåller Scania sin skeptiska inställning till den helt eldrivna lastbilen.

I fordonsbranschen har Teslas eldrivna lastbil blivit en riktig snackis. Lastbilstillverkaren Scania gick redan i våras ut och sa att företaget inte kände någon oro över den nya konkurrensen.

Läs även: Tesla lanserar lastbil i september – men på Scania är man inte orolig

Teslas trailerdragare "Tesla Semi" lanserades under pompa och ståt i november och har fått överlag positiva reaktioner, skriver digital.di.se.

Ett av de konkurrerande företagen som inte har låtit sig imponeras nämnvärt är lastbilstillverkaren Scania. Där är man istället skeptisk till en helt eldriven lastbil och säger att de tunga tunga batterierna kommer att ge för låg lastkapacitet. 

– Den kommer bli jättebra för att transportera påsar med potatischips, säger Nils-Gunnar Vågstedt, chefsingenjör inom elektromobilitet på Scania till tidningen Ny Teknik.se.

Enligt Nils-Gunnar Vågstedt behöver man istället mer energirika och betydligt lättare och mindre batterier för att får ihop ekvationen tung last och långa transportsträckor - något som han tror kommer att kunna bli verklighet först om flera år.

Läs även:  Scania testar nya elbussar i Östersund – så långt ska chaufförerna kunna köra på ren el

Läs även:

TV: 8,4 miljarder i kartellböter för Scania – tänker överklaga domen

Scania har fått rekordbeställning på hybridbussar till Norge

"Scania stannar i Södertälje"