Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scaniarinken - i minst sju år framåt

Hockeyarenan har fått tillbaka sitt namn från 1970. I dag namngavs Scaniarinken i samband med SSK:s match – och det är starten på ett nytt samarbete på sju år mellan parterna.

SSK, som inte äger arenan men har kvar rätten till namnet på den, tecknade ett nytt avtal som innebär att Axa sports center byter namn efter tio år. Scania köper arenanamnet och byggnaden heter återigen Scaniarinken och kommer så heta för de närmaste sju åren.

Vad avtalet är värt ekonomiskt vill inte SSK:s ordförande Catharina Elmsäter-Svärd gå in på, inte heller om det är bättre ekonomiskt än det tidigare med Axa.

– De går in med tillräckligt mycket pengar. Men hur mycket kan (läs: får) jag inte säga. Men det är ett långsiktigt engagemang. De kunde ha valt ett mycket mer kortsiktigt avtal. Det är ett bra avtal för oss, säger Elmsäter-Svärd.

– De har gjort ett åtagande. Det är en bra grund för oss. Det var det med Axa också, det ska vi komma ihåg. Vi är väldigt tacksamma för att de har varit med. Nu blev det Scania och nu blir det Scaniarinken på riktigt. Jag tror att det ger en nytändning för många och jag tror att Scania kände det också. Det är ett avtal som är vinna-vinna för båda två.

– De går in väldigt starkt och förbinder sig till klubben. Det är uppdelat på ett arenaavtal och ett sportsligt avtal, de är på sju år, till att börja med, fortsätter Elmsäter-Svärd.

Avtalet kan dock inte förändras beroende på vilken serie SSK spelar i.

– Scania går ju in med vetskapen om att det kan även bli så att klubben är kvar i division 1 i flera år också, säger SSK-ordföranden.

Scania representerades under SSK-matchen av Kent Conradson, Executive Vice President och Head of Human Resources för Scania.

– Vi har en lång tradition av att samarbeta med SSK och Södertälje är vår hemmabas. Det blev ett naturligt beslut för oss, säger Kent Conradson till LT.

– Vi har tagit emot mycket positiva reaktioner på att Scaniarinken är tillbaka på riktigt igen. Vi är ett internationellt företag men vi får inte glömma bort vår lokala närvaro, fortsätter han.

Conradson säger även att Scania inte har tvekat om att fortsätta samarbetet med SSK trots de tunga sportsliga motgångarna för klubben de senaste åren.

– Vi har inga synpunkter på det sportsliga. Men självklart följer vi noga hur det går för laget och vi vill givetvis att det ska gå så bra som möjligt, säger han.

Angående avtalet med SSK säger han:

– Vi är ett långsiktigt företag och vill vara långsiktiga i allt, även samarbetet med SSK.