Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scaniamontören tog EM-guld på semestern

Vad gjorde du på semestern? Senharip ”Sanne” Azar försvarade sitt EM-guld i 8-ball – och kom hem med ytterligare två medaljer från mästerskapet. –Mitt bästa mästerskap någonsin, säger den rutinerade biljardspelaren från Södertälje.

Ett guld, ett silver och ett brons – det blev rena medaljregnet för Sanne Azar på biljard-EM för seniorer i Tirana, Albanien. Framförallt försvarade han sitt guld från förra året, i 8-ball.

–Det är det jag är mest nöjd med. Men hela mästerskapet har varit mitt bästa någonsin. Jag har spelat riktigt bra, världsklass-spel. Resultaten är riktigt bra, säger Sanne Azar, som kom tog silver i 10-ball efter förlust i finalen.

I 9-ball blev det brons och i straight ball kom han femma. Sverige blev dessutom bästa nation i mästerskapet, med totalt tre guld, ett silver och två brons.

Mästerskapet avgjordes under en vecka och Sanne Azar berättar att han har spelat mer än 30 matcher, varav endast fem slutade med förlust.

–Nu är jag helt slut. Mentalt har det varit väldigt tufft, säger Sanne, som dock inte fick mycket tid över till vila.

Mästerskapet spelade han på sin semester och när LT-sporten ringer är han tillbaka på jobbet som montör på Scania. EM-guldet har bara gett honom ökad motivation att fortsätta – och han drömmer om en plats på VM.

–Det finns inte alltid något VM i 8-ball, men det kanske blir av nu, antingen i Qatar eller Kanada. Så jag hoppas på det – annars hoppas jag ta en plats i VM i 9-ball, som alltid spelas varje år, säger Sanne Azar.