Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scania Sverigeledande inom patent – tyder på "hög innovativ förmåga"

Scania har gjort fler patentansökningar och fått fler godkända patent än någon annat svenskt företag, enligt ett pressmeddelande från bolaget med hänvisning till Patent- och registreringsverkets statistik.

Under 2017 registrerade Scania 243 patentansökningar hos Patent- och registreringsverket, mer än något annat svenskt företag. Under samma år godkändes även 295 patent, överlägset flest i Sverige, enligt pressmeddelandet.

Claes Erixson, ansvarig för forskning och utveckling på Scania, hänvisar till den "höga innovativa förmågan" som bakgrunden till det stora antalet patentansökningar och godkända patent. Erixson nämner även att Scania har siktet inställt på att vara ledande i övergången till ett hållbart transportsystem.

Den övervägande delen av patentansökningarna avser styrsystem för fordon. Patenten har även gällt uppkopplade och självkörande fordon.

Under 2018 ligger fokus på digitalisering och "big data".

Fotnot: LT har fått siffrorna bekräftade från Patent- och registreringsverket.